In figuurlijk zin weliswaar voor wat betreft fietsen, want ik heb nog geen pedaalslag gemaakt. Maar in letterlijke zin ben ik ook op de goede weg dankzij vele fijne donaties voor het goede doel. Op dit moment (18 februari, 3 dagen voor vertrek naar Portugal) staat de sponsoractie al boven de 1300 Euro!

HaH 20220202Direct na het aanmelden voor de Tour for Life heb ik de NK en EK aangegrepen om mijn media offensief te lanceren en sponsors binnen en over te halen. De lokale Huis aan Huis pakte het verhaal goed op en plaatste mijn artikel bijna geheel op een halve pagina. Geweldig natuurlijk, maar ook via sociale media en vooral in Whatsapp groepen van familie en onze buurt slingerde ik mijn uitdaging en doel rond. En dat sorteerde veel effect. Daarnaast besloot ik om onze favoriete fietsenwinkel te bezoeken voor mogelijke sponsoring. Ik had tenslote nog steeds een fiets, kleding, helm, schoenen nodig. En ook dat verliep gunstig. Wim Landewe had mij ook voor de WK in Canada (Kamloops) gesponsord en wilde mij ook nu helpen. En het toeval wilde dat er nog net 2 racefietsen in zijn zaak stonden met de juiste maat. Want het mag inmiddels iedereen wel duidelijk zijn dat niet alleen de chips voor auto's niet meer beschikbaar zijn, ook onderdelen voor fietsen en hele fietsen zelf zijn niet meer te verkrijgen. Dus als ik een fiets afnam, zou hij mij een volledig kledingpakket sponsoren en daarop nog een dontaie voor het Daniel den Hoedfonds. Nog bijna voordat er in de krant verscheen dat ik geen fiets had, had ik er dus een. Op dit moment staat hij nog bij mij op de werkkamer. Eerst nog een week atletiek en dan mag ik los op de fiets.

Gelukkig hebben er zich inmiddels al 8 andere fietsers gemeld voor het team van de Universiteit Twente, dus ik sta er niet alleen voor. We gaan samen trainen, regeln vervoer, team sponsoring, begeleiders etc. Vooral die laatste categorie is van belang. 150-180k fietsen door de bergen is al lastig genoeg. Zij zullen ons ondersteunen, onze tenten afbreken en opzetten, ravitaileringsposten inrichten en mentale steun verzorgen. Ik heb er nu al zin in.

20220209 T4L Cube Landewe