Europees record 60mh M60 8.99s
5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s

Zoals wel vaker (bij gemotoveerde eigenwijze master atleten) wordt je van links naar rechts geslingerd als het gaat om blessures. Of in dit geval van rechter kuit naar linker achilles. Het was te verwachten dat met het toch lopen van de bijna 5 km ik iets aan de andere kant zo overbelasten. En zo geschiedde.

Na een week de kuit weer belastbaar, maar de linker achilles dus niet. Een klein aantal weken met frustratie verder neem ik het zekere voor het onzekere en sla nog een looptraining over. Na een 'kracht'training op zaterdagochtend begint mijn rug zeer te doen. Hoe zeer? Zeer zeer. Al op zaterdagmiddag loop ik als een oude man, rond het avondeten kan ik alleen nog maar schuifelen en 's avonds kan ik zelf niet pijnvrij op de bank liggen. Zondag wordt een drama en maandag blijf ik zelfs thuis van het werk. En dat wil wat zeggen ;-). Gelukkig kan ik die avond bij de chiropracter terecht. Na wat kleine correcties volgt een analyse; waarschijnlijk was niet het kniebuigen de oorzaak maar het verkeerd opleggen en afnemen van de gewichten van de stang. Daar moet toch iets aan gedaan worden want ons squatrek (en nog wat andere materialen) staat zo onhandig dat je enigzinsg getordeerd de gewichten wisselt. En laat ik net die ochtend geen 10kg gewichten gebruikt hebben maar de 25kg. En kleine verkeerde bewegingen kunnen grote gevolgen hebben. Enfin, het duurt een goede twee weken voordat ik met volledige core aandacht wat loopwerk kan doen. Er zijn dan nog maar 5 weken voor het WK. En ik dacht in November 2018 dat ik nou eens goed getraind in maart aan de start zou kunnen verschijnen. Ha, je bent master (van de blessures) of niet. 

Op zaterdag geen krachtraining meer, dat heeft nu toch weinig nut. Ik moet aan lopen en sprinten en het liefst horden toekomen. Geukkig maakte afgelopen weekend een hele hoop goed. Wat een weertje. Op zaterdag wat basis horden aan de reling en horden stappen. Daarna geen tempootjes omdat de linkerkuit wat geirriteerd aanvoelde omdat die na juli geen horden meer gezien hadden. Die tempootjes heb ik lekker op zondagmiddag gedaan, op 24 februari, in een t-shirt.