Op Facebook was er enige tijd geleden een discussie over het wel of niet meedoen als je niet helemaal top fit was. Laat ik dit zeggen; als je als master (op enige leeftijd) in de 3 maanden voorafgaande aan een EK of WK niet gebleseerd bent geweest, vol hebt kunnen trainen en dus in optima forma aan de start staat dan had je beter ook een lot in de staatsloterij kunnen kopen. Dat gebeurd nooit. Als je zonder pijntje mee kan doen, ben je al een van de gelukkigen. Ik hoop dat ik daar bij hoor.

De blessure van het NK was inderdaad snel over en ergens in februari had ik een fantastische indoor training in Rhede. Behalve de eerste start op de serie van 4 horden. Ik had ze uit voorzorg wat dichter bij elkaar staan en knalde vol met mijn voorste voet tegen de eerste horde. Hordenlopers weten dan wat er gebeurd; je been tordeert met de horde naar de grond, je verliest snelheid en komt met een klap op de grond. En niet waar je had willen landen. Ik buffelde door want dit zou ook zo maar in een wedstrijd kunnen gebeuren. Die eerste run was dus niet goed. Op aanwijzing van Harrie heb ik de eerste horde toen maar op wedstrijdafstand gezet en de andere op min 1 voetje. Tweede run ging als de Vliegende Hollander. Woow, wat een snelheid en wat haalde ik ze allemaal makkelijk. Vele malen beter dan tijdens het NK. Daar hield ik een supergevoel aan over, zeker toen het verspringen daarna ook enorm goed ging. Maar de gevolgen van de eerste 'crash' werden de dagen en weken daarna pas duidelijk. Geen kracht meer in mijn rechterbeen om af te zetten of op te vangen. Heel vreemd en ik kon twee weken zelfs niet eens pijnvrij dribbelen. Hamstring? Bilspier? Heup? Donkekere wolken hingen boven de baan en het EK. Pas afgelopen maandag heb ik in een laatste testtraining weer 5 versnellingen kunnen lopen waarin ik op mijn rechterbeen kon vertrouwen. En dat gaf een goed gevoel, tenslotte had ik nog bijna een week om verder te herstellen voor het EK ;-). Dus heb ik 3 maanden geen blessure gehad; nee. Ben ik in topvorm; nee. Ga ik knallen en mijn uiterste best doen om 2 finales te halen; JA. Maandag verspringen en vrijdag 60 meter horden. Ik wist bij de inschrijving in December dat ik de vijfkamp toch niet zou halen . . . . .