Tja tot nog toe heb ik geen gastenboek en weet ik niet wat frequente bezoekers verwachten of wensen. Maar ik ga ervan uit dat een voorbeschouwing van de EK wel op zijn plaats is.

Aankomende maandag vlieg ik, of beter vliegen we, met Ryan Air vanaf Weeze rechtstreeks naar Ancona. Ik heb begrepen dat er een flink aantal Nederlanders in hetzelfde luchtschuitje zitten, misschien ook wel wat Duitsers dus het is een echte EK vlucht. Ik heb een aantal dagen om te registreren en de accommodatie te bekijken want pas op Donderdag 26 maart start ik met mijn eerste onderdeel; de 5-Kamp. Bij Master Kampioenschappen is het zo, dat naarmate je ouder wordt, je steeds vroeger uit de veren moet. Zo starten de M80 hun 5-kamp om 8:00 's morgens met de 60mh! Ik kan nog wat uitslapen want mijn 60mh staat gepland om 09:35. Aangezien je je vroeg moet melden betekent het alsnog vroeg op hoor, en tenslotte is 3 uur van te voren opstaan ook wel gepast dus later dan 06:30 zal het niet worden. Dat ik een uitputtende dag tegemoet kan zien is ook wel duidelijk. Natuurlijk zijn het 5 onderdelen die je op een dag afwerkt, maar het laatste onderdeel, de 1000 meter, staat ook pas gepland om 21:30. En nu is bekend dat ze in Italie best wel moeite hebben met het vasthouden aan tijdsplanning, dus het kan ook nog wel een uurtje later worden.

En wat zijn dan mijn kansen? De inschrijving laat naast een fllink aantal deelnemers zonder prestatie, ook een aantal goede deelnemers zien. Zo staat de Wereld Kampioen (en WR houder) Jean Luc Duez uit Frankrijk aan de start. Vorig jaar verbeterde hij in Clermont Ferrand het WR en bracht het op 4062 punten. Vooral zijn 1.79 hoog is uitstekend, maar op ver en 60mh kan ik hem hebben. Daarnaast staat Igor Gavenciak aan de start en die heb ik al als 40 jarige met succes bestreden. Op die deelnemerslijst sta ik met 3495 punten als 7de geklasseerd, maar ik heb me ingeschreven met het puntenaantal van 2007 en dus met leeftijdcorrectie voor M40. Als ik dezelfde prestaties herhaal kan ik wel degelijk voor de medailles meedoen. En als Jean Luc niet kan herhalen wat hij in 2007 scoorde dan maak ik zelfs kans op meer dan dat. Maar er staan diverse alsen en maaren in. Ik moet ook nog maar zien 8.72s te lopen, 6m te springen, 8,87 te stoten, 1.67 te springen en 3min03 te lopen. Op één dag.

Twee dagen later hoop ik hersteld te zijn van de inspanningen op de 5-kamp en neem deel aan de 60 meter horden individueel. De series staan gepland om 11:48, een schappelijk tijdstip dacht ik zo. Een eventuele finale wordt gelopen om 18:05. Dan kan ik nog mooi daarna een lekkere italiaanse maaltijd verorberen.

Op dit onderdeel zijn er ook weer een aantal deelnemers die geen tijd hebben opgegeven, of eentje die niet klopt, en dus is het een beetje koffiedik kijken waar ik sta. Als je de lijst sorteert op de opgegeven tijd, sta ik bovenaan. Maar dan moet ik dus wel weer 8.72s lopen, en het liefst in de finale. Tot nog toe kwam ik daar dit indoorseizoen niet bij in de buurt. Tot 3 keer toe liep ik rond de 8.90 en ik moet dus wel hopen op een uitschieter, precies op die dag en op dat tijdstip.

Enfin, houd mijn website in de gaten en kom kijken of mijn voorbeschouwing kunst is of wetenschap. In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie, dat hebben we met de kredietcrisis wel gemerkt, maar ik zat er met voorbeschouwingen in het verleden niet vaak ver naast ;-)