Nee ik had het al enkele weken niet meer verwacht dat ik aan het WK zou kunnen deelnemen. De periode vanaf kerst was een aaneenschakeling van blessures. Sommige nog enigszins te verklaren, maar het merendeel zo maar uit het niets. Ik heb meerdere keren gespeeld met de gedachte om helemaal te stoppen met atletiek. Als je niet eens meer kunt inlopen, gaat het knagen. Enorm knagen. Dus ik kan niet zeggen dat er sprake was van een taart. Maar laat ik beginnen met het fijne nieuws, wat mij toch ook weer motiveert om toch door te gaan; de kers dus.

Read more: Zilver op WK als kers op de taart?

Category: WK

Of de strekking van het verhaal is “Een dag te vroeg”. De vijfkamp kwam een dag te vroeg na het verspringen. De halve finale 60mh een dag te vroeg na de vijfkamp. De 60mh kwam een dag te vroeg voor herstel van de kuit. Of ik heb gegokt en verloren. Alhoewel ik de afgelopen weken behoorlijk pittig heb getraind was mijn afzetkuit niet bestand tegen verspringen, horden, verspringen en hoogspringen binnen twee dagen. Vandaag (donderdag 23 maart) heb ik geprobeerd de finale te halen van de 60mh. Onder normale omstandigheden een eitje gezien mijn tijd in de vijfkamp (zou de tweede tijd zijn geweest in de halve finales).

Read more: Samenvatting WK Daegu 2 - Wonderen bestaan niet

Category: WK

Nog een paar uurtjes en dan stap ik in het vliegtuig naar Zuid-Korea voor een hobby. Een paar wedstrijdjes. Iets met in een zandbak spelen, hekjes springen en zo. Anderen lopen daarvoor de straat uit naar de dichtsbijzijnde speeltuin. Ik reis de halve wereld over.

Read more: Deagu DeaGO

Category: WK

Ik heb iets met Ancona. En met het kampioenschap daarna. In 2009 werd ik voor het eerst Europees kampioen vijfkamp en in 2010 waren de Wereldkampioenschappen aan de andere kant van de wereld in Kamloops, Canada. Goed getraind waren die kampioenschappen na het tweede onderdeel van de vijfkamp over and out. In 2016 werd ik voor de tweede keer Europees kampioen vijfkamp. In Ancona. Het jaar daaropvolgend is het WK in Daegu, Zuid-Korea. Je vliegt de andere kant op, maar het is ook aan de andere kant van de wereld. Nu hield ik het 4 onderdelen vol maar betekende hevige kuitkramp mijn waterloo terwijl ik op medaille koers lag en liep op de afsluitende 1000m.

Read more: Samenvatting WK Daegu

Category: WK

Na een zonnige vakantie met de familie naar Slovenië (mountainbiken en bergwandelen), Kroatië (zwemmen en trainen in Pula) en Italië (slenteren door Venetië) volgde na een weekje werk de WK Masters in Lyon. Samen met Tobias en een tentje ging het kamperen gewoon door. En de wedstrijden?

Read more: WK Masters Lyon (Fr)

Category: WK

Tour for Life QR

qr T4L WBx

You are here

Back to Top