Tussen Competitie en NK

De Master competitie is voorspoedig verlopen en we zullen wel ergens in de top 5 zitten met het team. In de tussentijd volgt herstel en wilde ik wat trainen voor het aankomende NK.

De officiele stand van de competitie is nog steeds niet bekend omdat de andere wedstrijd in Terneuzen is gestaakt ivm onweer. Daardoor vallen er zo'n 4 onderdelen uit de uitslag en blijkbaar heeft de Atletiekunie erg veel tijd nodig om een beslissing te nemen over de consequenties. Mijn prestaties op Verspringen en 400 meter waren wisselvallig. Met Ver was de eerste poging een erg goede sprong (maar ver voor de balk) van 6.04 meter. De sprongen daarna waren minder goed maar wel vanaf de balk en leidde tot een verste poging van 6.08m niet onverdienstelijk want er werd slechts door 2 anderen minimaal verder gesprongen. Zo'n anderhalf uur later stond de 400 meter op het programma en ik vreesde eigenlijk welk een beetje mijn gebrek aan tempohardheid. De 200 meter was de week ervoor niet zo succesvol verlopen. Maar het viel reuze mee en na een verwoedde strijd wist ik mijn serie te winnen in 55.52s, slechts een paar tiende boven mijn pr uit 2004. Zo slecht dus toch niet?! Aan het einde van de dag liepen we de zweedse estafette en met Clemens, Wan, Matthias en Marcel Dost (jawel) hadden we een sterk team. Na 2min16.28 hadden we alleen PSV voor ons. Helaas liepen de 3 sterkste teams allemaal in een andere serie, anders was Marcel zeker geprikkeld geworden om een tandje bij te schakelen.

Het herstel na deze aanslg verliep voorspoedig en op de donderdag erna volgde een lekkere training. Inlopen, loopoefeningen en zelfs wat horden oefeningen gingen me goed af. Om me iets beter voor te bereiden op de 110 en 400 mh wilde ik daarna aanhaken bij Daan en Aydin op hun relaxte tempo training. Op loopschoenen, met voorzichtige start steekt het toch ineens in mijn linkerkuit. Elke stap is pijnlijk en ik loop de 300 meter rustig uit en laat de training voor wat het is. Tocg jammer, want nu zit ik zeker 5-6 dagen zonder training en valt mijn plannetje voor het NK in duigen. Op tijd pijnvrij zijn is nu het devies. Dat zou al wel beter zijn dan afgelopen jaar en geeft bovendien nog voldoende hoop voor het EK later in Juli.

Misschien heb je al gesignaleerd dat ik foto's van de WK heb geplaatst: zie Foto/Video

Category: Weblog

You are here

Back to Top